okrasni lonci cvetlični lonci cvetlična korita

[vc_row][vc_column][vc_column_text][Spider_Catalog_Category id=”12″ details=”1″ type=”wcells” showsub=”0″ showsubprod=”2″ showprod=”1″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pogosta vprašanja

Kako izbrati pravilen cvetlični lonec ali cvetlično korito?

Okrasni lonci in cvetlična korita morajo biti dovolj velika za rastlino ali cvetlice. V primeru zasaditve naravnih rastlin je potrebno izbrati okrasni lonec z dovolj velikim volumnom, pri izbiri umetnih rastlin pa je potrebno paziti na pravilno razmerje med rastlino in loncem za rože. Večje prostore opremimo z večjimi okrasnimi lonci, da so v prostoru tudi opazni. Izbrati je potrebno takšen okrasni lonec, ki se dobro prilega notranji opremi ( barvno in oblikovno). Trenutno so zelo priljubljene cvetlične posode v antracit barvi, kjer lahko za vrhnjo dekoracijo uporabimo bele kamne in okrasne mah kamne in tako ustvarimo barvni kontrast med posodo in polnilom. V primeru, da niste prepričani, kateri cvetlični lonec izbrati, nas kontaktirajte in vam bomo z veseljem svetovali.

Kateri so zunanji okrasni lonci?

Zunanji okrasni lonci in cvetlična korita za rože imajo boljšo temperaturno obstojnost in vsebujejo UV zaščito. Priporočamo, da je okrasni zunanji lonec tudi fleksibilen, to pomeni, da ob udarcu ne poči niti se ne obkruši. Takšne lastnosti imajo predvsem okrasni lonci, izdelani iz umetne mase (plastični lonci), ki so danes izdelani že zelo kakovostno. So lažji in zato enostavnejši za prenašanje, na licu mesta jih lahko po potrebi obtežimo.

Cvetlično korito, primerno za bambus

V primeru zasaditve naravnega bambusa višine npr. 150 cm v cvetlično korito, je potrebno uporabiti korito za rože vsaj velikosti 80 x 30 x 30 cm. Bambusi potrebujejo za rast korenin veliko volumna, tako da bolje uporabiti večje korito kot premajhno. V primeru, da vsadite bambus višine 200 cm ali večjega upoštevajte, da je potrebno cvetlično korito tudi obtežiti, ga pritrditi v tla ali ga kako drugače pritrditi ob ograjo, drugače se lahko ob močnejšem vetru kaj hitro prevrne.

Kateri so zares kakovostni okrasni lonci?

Kako se lahko danes prepričamo, kateri okrasni lonec je zares kakovosten? Veliko je ponudnikov, cene se med seboj lahko zelo razlikujejo, vendar kaj je tisto, ki naredi okrasni lonec vrednega svojega denarja. Spodaj so navedene nekatere glavne lastnosti kakovostnih okrasnih loncev:

okrasni lonci Monte Carlo zunanji - notranji

  1.  dobra UV zaščita (v primeru zunanje uporabe)
  2.  kompaktna konstrukcija
  3.  material mora vsebovati dovolj barvnega pigmenta (v primeru zunanje uporabe)
  4.  predpripravljeni odtočni kanali (v primeru zunanje uporabe)
  5.  temperaturna odpornost (v primeru zunanje uporabe)
  6.  kakovosten material odporen na udarce

Okrasni lonci neposredno od proizvajalca in pravilno skladiščeni!

V tem primeru nimajo okrasni lonci in cvetlična korita nobenih poškodb, odrgnin in umazanije.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]